Utvidet påmeldingsfrist til kurset «Mokuhanga – japansk tresnitt»

Fristen for påmelding til helgekurset i Mokuhanga – japansk tresnitt – er forlenget til 15. februar. Første kurshelg er 26.-27. februar.

Påmelding til: kurs.heimdal@gmail.com

Les mer om Heimdal kunstskoles kurs her

Om kurset:

Den tradisjonelle japanske tresnitt- teknikken mokuhanga er en vannbasert og giftfri teknikk basert på gamle håndverkstradisjoner. De vakre og teknisk mesterlige tresnittene som ble kjent i Europa utover 1800- tallet, kombinerer nøyaktighet med spontanitet, og det japanske verktøyet og papiret er essensielt. Kunstnerens tegning ble overført til treplater og skåret ut av treskjærere, siden ble hundrevis av trykk produsert av trykkeren. Fargene blandes med vann og rispasta, og bildet trykkes for hånd med en baren. I forhold til det tradisjonelle vestlige tresnittet med oljebaserte farger får man her maleriske muligheter til å variere tekstur og trykke mange lag av gjennomskinnelige, delikate fargetoner.

På dette kurset vil du bli kjent med de forskjellige trinnene i teknikken: overføre tegning til treplate, skjære ut med japanske kniver, lage registreringsmerker for nøyaktig trykking av flere plater, blande farger med vann og rispasta, og trykke for hånd med en baren. Det blir også en del undervisning om papir og behandling av dette.

Om kursholder: 

Elisabet Alsos Strand er fra Mo i Rana, men bor nå i Trondheim. Hun er utdannet ved Kunsthøyskolen i Bergen og Kunstakademiet i Krakow, der hun tok doktorgraden i 2015 med japansk tresnitt.

Hun har hatt flere studieopphold i Japan, sist ved Mokuhanga Innovation Laboratory utenfor Tokyo, der hun fikk opplæring av japanske mestere innen teknikken. Hun deltar på tresnitt- utstillinger i inn- og utland og er en av initiativtagerne til ”20 Coastal Stations”, et internasjonalt mokuhanga- prosjekt i Norge.

Elisabet Alsos Strand
post@elisabet.no
www.elisabet.no

Legg igjen en kommentar