Lengselen etter det ubevisste landskap
Ulla Schildt
28.10.-03.12.2017

Velkommen til åpningen av utstillingen Lengselen etter det ubevisste landskap av Ulla Schildt lørdag 28. oktober kl. 13!

Lengselen etter det ubevisste landskap handler om en reise til et sted som ikke eksisterer. Utstillingen utforsker den andre, det fjerne, og det eksotiske: Landskapet som eksisterer i vår bevissthet, ikke i den fysiske, målbare verden. I utstillingen kombinerer kunstneren materiale fra forskningsreiser, gamle illustrasjoner og kasserte objekter sammen med egne verk. Ytterpunktene på utstillingen, nord og sør, kan forstås på ulike måter, som et geografisk, politisk eller symbolsk begrep, alt etter betrakterens ståsted og behov.

Ulla Schildt, Seascape # III: Deep Waters, 2017

Ulla Schildt er en finsk kunstner bosatt i Oslo. Hun har studert fotografi (BA) ved Dublin Institute of Technology og Universitet i Helsinki, TAIK. Hun jobber hovedsakelig med analog fotografi, video og og har eksperimentert med installasjon i siste årene.

Hun har hatt stilt ut blant annet i Hasselbladsenteret, Gøteborg (2008), Royal Hiberian Academy, Dublin (2012), Galleri Hippolyte, Helsinki (2013), Akershus Kunstsenter, Lillestrøm (2015) og Street Level Gallery, Glasgow (2016). Hun har også deltatt på Vårutstillingen i Fotogalleriet (2011) samt Høstutstillingen (2008, 2009 og 2013). Hun mottok juryens pris ved den 64. Nordnorske Kunstutstilling 2010 og The Curtin O`Donoghue Photo Award i 2008.

I 2017 ble en del av prosjektet publisert i The Norwegian Journal of Photography en publikasjon som har som mål å utfordre definisjonen av dokumentarfotografi i Norge. Hun arbeider for tiden med å fullføre sin første monografi med tittelen Le Voyage.