Velg ditt kurs: Kunstmaling med Andreas Mandal Fortes

TIRSDAGER

Nybegynnerkurs, kveldstid

10 uker, 3 timer pr. sesjon – kl. 18 – 21

Har du lyst til å male, men ikke riktig vet hvordan du kommer i gang? Andreas Mandal Fortes er en inspirerende lærer, og har lang erfaring i å veilede både nybegynnere og viderekomne. Bli gjerne med du også!

Gruppen går i starten av kurset gjennom grunnleggende fargeteori og -blanding, og veileder vil demonstrere ulike teknikker og oljemedier. Vi kommer til å snakke om farge- og formkontraster, komposisjon, penselføring og metoder for å påbegynne et maleri. Veileder vil også demonstrere spenning av lerret og grunning av maleriflater. I løpet av kurset vil elevene få utdelt oppgaver, og sammen med veileder komme fram til hvilke stilarter de ønsker å fokusere på. Veiledningen er utover dette samtalebasert, og veileder kommer til å gå mellom staffeliene og komme med spørsmål og råd for maleriets utvikling. Det forventes ikke at elevene ferdigstiller noen maleriprosjekt, og det er opp til hver enkelt om en ønsker å prøve ut ulike typer maleri, eller fokusere på et spesifikt prosjekt gjennom de 10 ukene.

Copyright: Andreas Mandal Fortes

ONSDAGER

Fordypningskurs, kveldstid

10 uker, 3 timer pr. sesjon – kl. 18 – 21

Har du noe erfaring med maleri, men ønsker innspill underveis i utviklingen? Andreas Mandal Fortes har gjennom mange år hjulpet både profesjonelle og hverdagsmalere med å finne potensialet for en mer forankret portefølje av arbeider. 

Dette er et kurs for deg som ønsker å jobbe med ett enkelt verk, eller et større prosjekt med en sammensatt gruppe maleri. Tegning og maling kan kombineres for den som måtte ønske det, og du vil få veiledning innen valgfrie stilretninger. Veileder har 20 år lang atelierpraksis, er utdannet ved City & Guilds of London Art School, og er aktiv både som utstiller og kurator, samt som monteringsansvarlig ved to av byens kunstinstitusjoner, og kan tilby samtaler rundt kunst forøvrig, i tillegg til en tilpasset tilnærming til dine egne arbeider.

Copyright: Andreas Mandal Fortes

FREDAGER

Ordinært malerikurs, formiddag

10 uker, 3 timer pr. sesjon – kl. 10 – 13

Har du noe erfaring med maleri, men ønsker innspill underveis i utviklingen? Andreas Mandal Fortes har i over 15 år hjulpet både kunststudenter og selvlærte med å lete fram de riktige grepene for å ta kontroll på maleriet.

Dette er et kurs for deg som ønsker å ta maleriet opp til et høyere nivå. Veileder har 20 år lang atelierpraksis, og har vært fast veileder på Heimdal siden våren 2018. Han legger ingen føringer for hvilke typer maleri en kan arbeide med, og underviser i både abstraksjon og realisme, samt forestillende og figurative uttrykk. Undervisningen er samtalebasert, og veileder demonstrerer ulike teknikker når det passer ditt prosjekt.

Copyright: Andreas Mandal Fortes

Astrid Wallster Holdbakk er 90 år 28. november 2019

Det var Astrid som startet opp Heimdal kunstforening på nytt, som organiserte Heimdalsutstillinga i mange år og sørget for at vi fikk Tiller gamle herredshus til odel og eie. Der etablerte hun også i sin visdom Heimdal kunstskole. I dag har hun eget galleri og har nettopp åpnet utstilling med egne nymalte bilder. Det er en nittiåring full av livsglede. Og det gror i sporene etter henne. Tusen takk, Astrid!? Vi er evig takknemlige for det store arbeidet du har gjort, med huset, kunstforeninga og skolen vår. Uten din innsats ville ikke noe av dette vært her på Heimdal til inspirasjon, glede og nytte for oss. Du er vår store velgjører og heltinne. Vi gratulerer deg med 90-årsdagen og ønsker deg mange nye rike år framover!

Årsmøte i Heimdal Kunstforening

Vi ønsker velkommen til årsmøte i Heimdal Kunstforening 11.09.2019 kl. 19.00. Møtet vil bli avholdt i kunstforeningens lokaler. Det blir lett servering.

Håper mange har mulighet til å delta! 

Sakspapirer kan lastes ned her:

Årsmelding for Heimdal Kunstskole 2018

Instilling til styremedlemmer i Heimdal Kunstforening

Årsregnskap Heimdal Kunstforening 2018

Årsberetning for Heimdal Kunstforening 2018

Vel møtt!

Beste hilsen
Styret i Heimdal Kunstforening

YOGA med Therese Brendryen / 31.mars kl.13

Velkommen til en myk og velgjørende yogatime i Kafégalleriet på Heimdal Kunstforening søndag 31.mars kl.13 til kl.14.

Våre to aktuelle utstillinger RANDSONE av Tiril Havdal og NÅR TRÆR FORTELLER av Marit By omhandler vekst på ulike måter. Vi ønsker å fokusere også på indre vekst og derfor inviterer vi til yogatime.

Denne timen vil være en rolig og behagelig hatha-yoga time med fokus på pusten. Under timen vil du kunne oppleve hvordan kombinasjonen av pust og bevegelse reduserer stress og angst. Etter timen vil du føle deg mye roligere, i både kropp og sinn.

Du trenger ikke å ha prøvd yoga før for å delta, men still i behagelig tøy. Vi stiller med matter.

Takk til Trondheim Meditasjon & Yoga for lån av matter.

Timen er skånsom og gratis.
Det er plass til 12 deltakere.

Påmelding for å delta sendes til heimdalkunstforening@gmail.com senest lørdag 30.mars.

Therese Brendryen studerer for å bli yogalærer og kostholdsveileder og er utdannet massør. Hun begynte å praktisere yoga for omtrent 5 år siden, etter 10 år med klassisk ballett. Yoga ble for henne en arena hvor hun kunne bruke de samme musklene og hele kroppen slik som balletten, men nå med fokus på det indre, ikke det ytre og hvordan en øvelse skulle utføres perfekt. Yoga handler ikke om perfeksjonisme, handler ikke om sammenligning, men rett og slett det å være til stede i kroppen og å skape helhet og harmoni mellom kropp og sinn.55912373_2015343272095673_4646115386805190656_n

Tiril Havdal – Randsone / 16.03-07.04

Tiril Havdal sine prosjekter består av keramiske arbeider og installasjoner med tegning og brent tre som beveger seg i det potente grenseområdet mellom biologisk og menneskelig forvitring og vekst.

Hennes kunstneriske arbeidsprosess består blant annet av utforskning av fruktbar destruktivitet i ytterpunktene av eksperimentell rakubrenning. Hun fokuserer også på å vise at kunsten, på samme måte som mennesket, går gjennom prosesser som setter spor.

Når hun utsetter skulpturene for potensielt destruktive påkjenninger, skaper hun muligheter for nytt liv og nye retninger, noe vi ser i forkullet tre hvor det fremdeles er liv i kjernen, og i leirens utfordrende vridninger.

I forbindelse med Tiril Havdals utstilling RANDSONE har også Heimdal Kunstforenings medlem Marit By utstilling i vårt Kafégalleri i 2.etg.

Velkommen til åpning av Tiril Havdals utstilling RANDSONE og Heimdal Kunstforenings medlem Marit Bys utstilling NÅR TRÆR FORTELLER.

Lørdag 16. Mars kl.13.00.

Det blir innslag av bulgarsk og makedonsk sang på åpningen.
Begge utstillinger står fra 16.03-07.04.

Lørdag 30.mars kl.13.00 vil Tiril Havdal demonstrere rakubrenning utenfor Heimdal Kunstforening. Arrangementet er gratis og åpent for alle – Velkommen!

_DSC2065
Foto: Erik Børseth / Synlig design og foto AS

Utstillingen er støttet av Norske Kunstforeninger, Trondheim kommune og Norsk kulturråd.

Grønn strek – et dokumentarisk kammerspill av Bodil Furu tirsdag.26.nov kl.18, Nova Kinosenter

Velkommen til premiere på “Grønn Strek”
– et dokumentarisk kammerspill av Bodil Furu.

Tirsdag 26. februar kl 18, Nova Kinosenter, sal Nova 11, Trondheim.
Visningen er gratis og åpen for alle. Det er begrenset med plass, så kom gjerne i god tid. Filmen er tekstet på engelsk.

Filmen vil bli etterfulgt av en panelsamtale.

Produsent Sissel M. Bergh, INcorporated & UnlimITed. Co-produsent er Heimdal Kunstforening.

Grønn Strek (50 min) er en dokumentarisk kunstfilm som tematiserer forholdet mellom jordvern og byutvikling i Trondheim. Vi følger noen av byens heltidspolitikere i deres travle møtehverdag, hver for seg fremmer de sine syn på hvordan byen skal vokse og landbruket ivaretas. Filmen gir et innblikk i hvordan politiske beslutninger blir tatt og viser hvor komplekst spillet om arealene er.

Bodil Furu (f. 1976) er utdannet fra Kunstakademiet i Oslo (KHIO). I sine filmer arbeider hun med tema knyttet til landskap, territorier og naturressurser i Norge, Kina og DR Kongo. Hennes filmer er vist bredt internasjonalt i soloutstillinger, gruppeutstillinger, på biennaler og filmfestivaler.

0

Bodil Furu – Landskapsbilder etter reglene

Bodil Furu
Landskapsbilder etter reglene

19.01 – 03.03 2019

Heimdal Kunstforening er glade for å vise et bredt utvalg av Bodil Furus filmer. Her møter vi mennesker som forteller sine særegne historier knyttet til landskap og naturressurser. Furu bruker dokumentarfilmsjangeren som utgangspunkt i sine ofte poetiske undersøkelser.

Utstillingen tar oss med til Østfold i filmen Gårdsarbeid (2017) hvor vi møter bonden Tor Jacob Solberg, til Kongo i filmen Copper Eaters (2016) som portretterer multinasjonal gruvedrift og til Gudbrandsdalen i Landskapsbilder etter reglene (2015) der hun har sett på risiko og landskapsendringer. På Helgelandskysten i Fjell som faller (2012) forteller to kystkvinners sine historier fra livet på Vegaøyene mens øyene ble fraflyttet og i Oslo hvor Furu i filmen Alnaelva (2012) ser på eierskapet til et fragmentert elveleie.

Bodil Furu (f. 1976) er utdannet fra Kunstakademiet i Oslo (KHIO) Hun bor og arbeider i Norge og DR Kongo. I sine filmer arbeider hun med tema knyttet til landskap, territorier og naturressurser. Filmene er vist bredt internasjonalt i solo- og gruppeutstillinger samt på biennaler og filmfestivaler.

Bodil Furu er siste kunstner  ut i serien Tatt av Heimdal.

master no 27aug15.00_28_38_16.still006

Medlemsutstilling 2018

Medlemsutstilling 2018
07.12.18 – 06.01.2019
Heimdal Kunstforening

Hvert år inviterer vi medlemmene av kunstforeningen til å levere inn ting de jobber med og lager en stor utstilling. Her får vi se den kreative bredden som finnes i medlemsmassen vår og blir samtidig litt bedre kjent med medlemmene våre.

Vi åpner utstillingen med kurvfest fredag 07. desember kl. 19 i kunstforeningen – åpent for alle!

Utstillinga vil henge torsdag, lørdag og søndag fram til 6. januar.

Velkommen!

Facebookevent: https://www.facebook.com/events/2054407517950900/