Kurs

KURS PÅ HEIMDAL KUNSTSKOLE

HØST 2019

Mandag

Andreas Fortes                                 kl 10.00 – 13.00 malekurs, start 16.9.2019

(LEDIGE PLASSER)

Malegruppe uten lærer                 kl 18.00 – 21.00, start 2.9.2019, 12 ganger

(FULLT)

Franziska Willuhn                         kl 18.00 – 21.00  keramikk, start 9.9.2019 (FULLT)

                                                                                                   

Tirsdag

Andreas Fortes                                 kl 18.00 – 21.00, malekurs, start 10.9.2019

(LEDIGE PLASSER)

Onsdag   

Andreas Fortes                                 kl 18.00 – 21.00, tegning, start 18.9.2019

(LEDIGE PLASSER)

Trond Nesheim                                 kl 18.00 – 21.00, eksperimenter med grafikk,   (FULLT)                                                                                              start 11.9.2019

 

Torsdag

Malegruppe uten lærer                kl 10.00 – 13.00, start 5.9.2019, 12 ganger

(1 LEDIG PLASS)

 

Helgekurs over to helger

Nirmal Dhunsi                  kunstmaling  

(FULLT) 

kl 10.00 – 16.00, første helg 14. og 15.9.19. Andre helg avtales på kurset.

 

Andreas Fortes                  kunstmaling    

(AVLYST)

kl 10.00 – 16.00, 21. og 22.09. og 16. og 17.11.19

 

Trond Rømo                        maleworkshop

(LEDIGE PLASSER)

kl 11.00-23.00, 11-11 to lørdager, 26.oktober og 23.november 2019

Det går an å delta på bare en eller på begge dagene.

 

Påmelding starter først 5. august. Påmelding før dette blir ikke registrert. Skriv e-post til kurs.heimdal@gmail.com . Påmelding må bekreftes med betalt kurs og er bindende. Vi tar forbehold om nok betalende deltakere før kurs settes i gang. Kursavgift refunderes ved avlysning. Refusjon ellers kun ved framvist legeattest.

Priser: Kr. 3500,- for kurs, kr 950,- pr lørdag for workshop og kr 1500,- for malegruppe uten lærer.

Malegruppene uten lærer er for medlemmer av Heimdal kunstforening.

Der ikke annet er nevnt, varer kurs i 10 uker. Kunstskolen holder stengt i grunnskolenes ferier og helligdager.

Kursdeltakerne må regne med å dekke alle utgifter til kursmateriell og ta med utstyr selv.

Deltakere fra foregående kurs og grupper har forrang dersom de har betalt avgift før 1.august 2019.  Derfor kan det forekomme at et kurs er fullt allerede.

Telefontid torsdager kl 17.00 – 19.00 i perioden 08.08.-12.09.19. Tlf 47146243

Oppdatert informasjon og mer om kursene finner du fra august på https://heimdalkunstforening.no/kurs/

Mer om kurs og lærere

Andreas Fortes: Kunstmaling

Andreas Mandal Fortes (f. Trondheim, 1984) har 16 år med selvstendig ateliervirksomhet, og begynte å veilede maleristudenter i 2007. Han jobber selv med maleri, tekst, installasjon og video, med hovedvekt på førstnevnte.

Malekursene på mandager og tirsdager passer for nybegynnere og mer erfarne malere. Vi legger til rette for hver enkelt deltakers ønsker og behov i utviklingen med høyt fokus på form-/fargekontraster og komposisjon. For nybegynnere vil kursleder vie tid til demonstrasjon av diverse verktøy, akrylteknikker, oljemedium og penselbruk, samt innføring i fargeteori og utvalgte tema. Vi ønsker å lete fram hver deltakers særpreg og finne utviklingspotensialet i valg av motiv. Deltakere tar selv med lerret og/eller plater til å male på, i tillegg til maling og verktøy. Kursleder ønsker at alle deltakere tar med seg ett eller to ferdige eller påbegynte maleri til første kursdag, ev. utskrift eller bilde av et motiv de ønsker å arbeide med.
Nødvendig utstyr: – pensler – hvitgrunnede plater/lerret – akrylmaling (primærfarger + svart og hvit) – oljemaling i valgfrie farger (minst én mørk, én lys – ikke svart eller hvit, gjerne komplementære) – 2 syltetøyglass – malefille – terpentin – palett (omtrent 30 cm eller bredere)

Anbefalt valgfritt utstyr: – palettkniver – gammelt plastkort (bankkort, lånekort, etc.) – malestav (kan være hjemmelaget, trelist) – metall-/plastlinjal – oljemedium (Liquin, Lucas medium no. 5, bivoks, etc.) – svamp – liten malerulle – silikonspray

KURS OVER TO HELGER, I SEPTEMBER OG NOVEMBER – FIRE DAGER TIL SAMMEN

På dette kurset vil deltakerne arbeide side om side med veileder, med selvvalgte uttrykk og eksperimentering. Det er opp til hver enkelt å velge olje og/eller akryl, og kurset er åpent for nybegynnere, erfarne og viderekomne som ønsker å jobbe videre med arbeidene sine hjemme.

Veileder vil demonstrere teknikker, svare på spørsmål, ha samtaler om maleriets muligheter, og i tillegg gå gjennom enkel fargeteori for de som ønsker det. Etter første helg blir deltakerne sendt hjem med passende utfordringer, som vi ser nærmere på resultatet av, ved kursets siste halvdel.

Deltakerne tar med alt utstyr selv, inkludert maling, pensler, grunnede lerret/plater/papir – samt malemedium og terpentin for de som ønsker å arbeide med oljemaleri – og alt annet man vil bruke i verkene sine.

Andreas Fortes: Tegning

Tegnekurset på onsdagskvelder passer både for nybegynnere og mer erfarne tegnere. Vi kommer først til å ta utgangspunkt i stilleben, og fokusere evnen vår til å observere størrelsesforhold og kurver, i tillegg til skygger og teksturer. Utover kurset vil vi utforske fri komposisjon, med større fokus på materialer og strek – hvor vi kan legge til rette for hver enkelt deltakers særpreg og prøve forskjellige

skissemetoder. Vi vil i siste del av kurset arbeide med en tegning på større ark, hvor vi bruker det vi har lært i en gjennomarbeidet komposisjon. Gjennom hele kurset vil alle deltakere, etter behov, få veiledning i prinsipper innen bl.a. form, perspektiv, valører, stofflighet og proposjoner. Deltakere oppfordres til å gå til anskaffelse av komprimert kull og myke grafittstifter, samt tegnestubber, viskelær og knettgummi. Kunstskolen stiller med kraftpapir, men deltakere velger selv om de vil ta ta med annet foretrukket papir. Vi vil i løpet av kurset snakke om alternative materialer.

Franziska Willuhn: keramikk 

Franziska Willuhn er 34 år og er fra Tyskland, og har bodd i Trondheim i 11 år. Hun har jobbet med keramikk siden videregående og har i 2,5 år hatt et åpent keramikkverksted i Ila i Trondheim. Hun har også jobbet hos flere pottemakere i Tyskland.

Franziska er utdannet kulturpedagog (bachelor, Tyskland) og har en mastergrad i tradisjonskunst (Rauland, Telemark). Hun har også en toårig utdanning som grafisk designer. I tillegg til keramikk har hun stor interesse og kompetanse i det tekstile faget og jobber mye med ull. Hun har viet sin masteroppgave til villsau og sjøvotter.

Kurset er egnet for både nybegynnere og viderekommende. Vi møtes hver mandag fra klokka 18-21  i ti uker.

Målet er å finne sitt eget utrykk gjennom læring av forskjellige teknikker innen leirearbeid. Vi skal modellere, støpe og dreie og lære oss hvordan man forberede og gjenbruke leire. Vi bruker begittning og glasur til å ferdigstille objektene. Fokuset ligger på selvstendig arbeid. Kursdeltakernes ide står sentralt i læringsprosessen. Vi har god tid og skal bruke mandagskveldene til å fordype oss i eget arbeid. Formidling vil skje gjennom praktisk arbeid.

Kursdeltakeren må ha med eget forkle eller lignende.

 

Trond Nesheim: Grafikk  

Trond Nesheim er masterstudent ved Kunstakademiet i Trondheim.

Han jobber hovedsakelig med maleri og grafikk.

På kurset skal deltakerne få utforske ulike trykketeknikker som linoleumstrykk, tresnitt og monotypi. Og det blir fokus på prosessen og mulighetene i de ulike teknikkene.

 

Nirmal Dhunsi: Kunstmaling

Dette er et kurs der den enkelte deltaker arbeider seg fram til sitt eget uttrykk under kyndig veiledning. Hovedvekt på akryl. Kurset passer for den som vil arbeide videre med egne bilder.  Deltakerne tar med maling, pensler, papir, lerret eller maleplater og holder alt utstyr selv.

 

Trond Rømo – 2 workshops       11 til 11 med Rømo

Rømo sier: «Vi snakket sammen på et kurs, om at vi altfor ofte har liten tid til å male og tegne på. Når man har kommet godt i gang og er inne i en flyt, må man pakke sammen. Ut ifra de erfaringene, kom vi på ideen med å jobbe i 12 timer. En skikkelig arbeidsøkt for å komme i flyt og for å få tid til å fordype seg. Dette var vellykket, så vi setter opp flere workshoper av denne typen. To på høsten og to til våren. Det vil fungere mer som et arbeidsverksted, så alle må ha med seg noe å jobbe med. Det vil bli gitt veiledning underveis og vi tar opp felles tematikk som oppstår underveis. Ta med saltmat, søtmat og god drikke. Vi åpner dørene klokken 11 lørdag formiddag og jobber og tilbringer tiden sammen til klokken 23.»