KURS

HEIMDAL KUNSTSKOLE VÅREN 2020       

Mandag

Andreas Fortes kl 10.00 – 13.00 malekurs, start 3.2.2020. AVLYST 

Franziska Willuhn    kl 15.00 – 18.00 keramikkurs, start 3.2.2020 
KURSET HAR EN LEDIG PLASS..

Franziska Willuhn  kl 18.15 – 21.15 keramikkurs, start 3.2.2020. KURSET HAR INGEN LEDIGE PLASSER LENGER.

 Malegruppe uten lærer kl 17.30 – 21.30, start 3.2.2020, 12 ganger. GRUPPA HAR INGEN LEDIGE PLASSER LENGER.

Tirsdag               

Andreas Fortes  kl 18. – 21.00 malekurs, start 4.2.2020

Onsdag               

Andreas Fortes  kl 18.00 – 21.00, tegnekurs, start 5.2.2020

Torsdag              

Malegruppe uten lærer  kl 10.00 – 14.00, start 6.2.2020, 12 ganger

Malegruppe uten lærer  kl 17.30 – 21.30, start 6.2.2020, 12 ganger

Kurs over to helger

Nirmal Dhunsi:  Kunstmaling   kl 10.00 – 16.00, første helg 1. og 2.2.2020. Andre helg avtales på kurset. KURSET HAR INGEN LEDIGE PLASSER LENGER.

Elisabeth Alsos Strand: Mokuhonga/Japansk tresnitt   kl 10.00 – 16.00, 7., 8., 28. og 29. mars 2020
KURSET HAR EN LEDIG PLASS IGJEN.

Priser: Kr. 3700,- for kurs og kr 1500,- for malegruppe uten lærer. Kursdeltakerne må regne med å dekke alle utgifter til kursmateriell og ta med utstyr selv.

Påmelding starter først 6. januar 2020. Påmelding før dette blir ikke registrert. Skriv e-post til kurs.heimdal@gmail.com

Der ikke annet er nevnt, varer kurs i 10 uker. Kunstskolen holder stengt i grunnskolens ferier.

Deltakere fra foregående kurs og grupper har forrang dersom de har betalt avgift før 1.januar 2020.  Derfor kan det forekomme at et kurs er fullt allerede. Malegruppe uten lærer er for medlemmer av Heimdal kunstforening. Kontingent kr 300 pr år.

Påmelding er bindende, og kurs må betales før kursstart. Vi tar forbehold om nok deltakere før kurs settes i gang. Kursavgift refunderes ved avlysning. Refusjon ellers kun ved framvist legeattest.

Telefontid onsdager kl 15.00 – 17.00 i perioden 08.01.- 05.02.20. Tlf 47146243

Oppdatert informasjon og mer om kursene finner du fra januar på https://heimdalkunstforening.no/kurs/

Mer informasjon om kursene

Andreas Fortes: Kunstmaling  mandag og tirsdag

Andreas Mandal Fortes (f. Trondheim, 1984) har 16 år med selvstendig ateliervirksomhet, og begynte å veilede maleristudenter i 2007. Han jobber selv med maleri, tekst, installasjon og video, med hovedvekt på førstnevnte.

Malekursene på mandager og tirsdager passer for nybegynnere og mer erfarne malere. Vi legger til rette for hver enkelt deltakers ønsker og behov i utviklingen med høyt fokus på form-/fargekontraster og komposisjon. For nybegynnere vil kursleder vie tid til demonstrasjon av diverse verktøy, akrylteknikker, oljemedium og penselbruk, samt innføring i fargeteori og utvalgte tema. Vi ønsker å lete fram hver deltakers særpreg og finne utviklingspotensialet i valg av motiv. Deltakere tar selv med lerret og/eller plater til å male på, i tillegg til maling og verktøy. Kursleder ønsker at alle deltakere tar med seg ett eller to ferdige eller påbegynte maleri til første kursdag, ev. utskrift eller bilde av et motiv de ønsker å arbeide med.

Maleri av Fortes:

 

Nødvendig utstyr: – pensler – hvitgrunnede plater/lerret – akrylmaling (minimum primærfarger + svart og hvit) – oljemaling i valgfrie farger (minimum én mørk, én lys – ikke svart eller hvit hvis du kun har to, gjerne komplimentære – ellers valgfritt hvor mange og hvilke) – 2 syltetøyglass med metallokk – malefille – luktfri mineralsprit – palett (omtrent 30 cm eller bredere)

Andreas Fortes: Tegnekurs onsdag

I vårens tegnekurs på Heimdal skal vi jobbe tematisk og utforskende. Etter som vi går fra vintermørke, og i løpet av kursets løp ser lysere dager, skal vi se på tegningens evne å distrahere oss fra alvoret som preger samtiden, gjennom lekne streker, irrasjonelle vinklinger og humoristiske sammenstilninger. 

For alle som begir seg ut i kunstens verden, er det uunngåelig å støte på ting vi ikke umiddelbart forstår. På dette kurset skal vi snakke om hvordan vi kan leke oss med denne følelsen til vår fordel, og gi bildene våre nye retninger og kvaliteter; det som aldri var planlagt, men oppdages i løpet av prosessen — tegningens hintergedanke, den riktige fluen i den riktige suppen.

Tegninger av Fortes

Kurset passer alle nivå. Hver enkelt deltaker velger selv sitt prosjekt og materialer, og veiledning tilpasses deretter. Det legges ikke føring for motiv, men vi skal i utgangspunktet behandle prosjektene våre som poetiske og forestillende

Vi setter av litt tid til oppvarming med raske krokitegninger, og stillebensoppgaver, og for de som ønsker det vil veileder gå gjennom grunnleggende prinsipp innen perspektivtegning, proporsjoner, nyanser, skravur, volum og stofflighet, samt snakke om hvordan man kan samle grepene man ønsker å bruke, i arbeid med magisk realisme – hvor form og strek utgjør tegningens egenart, men meningsinnholdet kan tolkes på flerfoldig vis.

Velkommen til kurs med blikk for det forunderlige!

Franziska Willuhn: Keramikk  mandag

Kurset er egnet for både nybegynnere og viderekommende som vil utvide ferdighetene sine. Vi møtes hver mandag.

Målet er å finne sitt eget utrykk gjennom læring av forskjellige teknikker innen leirearbeid. Vi skal modellere, støpe og dreie og lære oss hvordan man forberede og gjenbruke leire. Vi bruker begittning og glasur til å ferdigstille objektene. Fokuset ligger på selvstendig arbeid. Kursdeltakernes ideer står sentralt i læringsprosessen. Vi har god tid og skal bruke mandagskveldene til å fordype oss i eget arbeid. Formidling vil skje gjennom praktisk arbeid.

Kursdeltakeren må ha med eget forkle eller lignende. 

Elevarbeider

Franziska Willuhn er 34 år og er fra Tyskland, og har bodd i Trondheim i 11 år. Hun har jobbet med keramikk siden videregående og har i 2,5 år hatt et åpent keramikkverksted i Ila i Trondheim. Hun har også jobbet hos flere pottemakere i Tyskland. Franziska er utdannet kulturpedagog (bachelor, Tyskland) og har en mastergrad i tradisjonskunst (Rauland, Telemark). Hun har også en toårig utdanning som grafisk designer. I tillegg til keramikk har hun stor interesse og kompetanse i det tekstile faget og jobber mye med ull. Hun har viet sin masteroppgave til villsau og sjøvotter.

Elisabet Alsos Strand: Mokuhanga, japansk tresnitt

Den tradisjonelle japanske tresnitt- teknikken mokuhanga er en vannbasert og giftfri teknikk basert på gamle håndverkstradisjoner. De vakre og teknisk mesterlige tresnittene ble kjent i Europa utover 1800- tallet. Kunstnerens tegning ble overført til treplater og skåret ut av treskjærere, siden ble hundrevis av trykk produsert av trykkeren.

Elevarbeid

I den japanske teknikken blandes fargene med vann og rispasta, og bildet trykkes for hånd med en baren. I forhold til det tradisjonelle tresnittet med oljebaserte farger får man her maleriske muligheter til å variere tekstur og trykke mange lag av gjennomskinnelige, delikate fargetoner. På dette kurset vil du bli kjent med de forskjellige trinnene i teknikken: overføre tegning til treplate, skjære med japanske kniver, lage registreringsmerker for nøyaktig trykking av flere farger/ plater, blande farger med vann og rispasta, og trykke for hånd med baren. Det blir også en liten innføring om japansk papir.

Materialavgift på ca 700 kr dekker lån av verktøy og det vi behøver av materialer som treplater, japanpapir og akvarell/ gouachefarger.


Hvis du har eget treskjærerverktøy kan du også benytte det.

Litt om kursholder:

Elisabet Alsos Strand er opprinnelig fra Mo i Rana og bor i Trondheim. Hun er utdannet ved Kunsthøyskolen i Bergen og Kunstakademiet i Krakow, der hun tok doktorgraden i 2015 med japansk tresnitt. Hun har hatt flere studieopphold i Japan, sist ved Mokuhanga Innovation Laboratory utenfor Tokyo, der hun fikk opplæring av japanske mestere innen teknikken. Hun deltar på tresnitt- utstillinger i inn- og utland og er en av initiativtagerne til ”20 Coastal Stations”, et internasjonalt mokuhanga- prosjekt.

Kurset passer både for nybegynnere og de som vil repetere og gå videre med denne teknikken.

Nirmal Dhunsi: Kunstmaling  

Dette er et kurs der den enkelte deltaker arbeider seg fram til sitt eget uttrykk under kyndig veiledning. Hovedvekt på akryl. Kurset passer for den som vil arbeide videre med egne bilder. Deltakerne tar med maling, pensler, papir, lerret eller maleplater og holder alt utstyr selv.