YOGA med Therese Brendryen / 31.mars kl.13

Velkommen til en myk og velgjørende yogatime i Kafégalleriet på Heimdal Kunstforening søndag 31.mars kl.13 til kl.14.

Våre to aktuelle utstillinger RANDSONE av Tiril Havdal og NÅR TRÆR FORTELLER av Marit By omhandler vekst på ulike måter. Vi ønsker å fokusere også på indre vekst og derfor inviterer vi til yogatime.

Denne timen vil være en rolig og behagelig hatha-yoga time med fokus på pusten. Under timen vil du kunne oppleve hvordan kombinasjonen av pust og bevegelse reduserer stress og angst. Etter timen vil du føle deg mye roligere, i både kropp og sinn.

Du trenger ikke å ha prøvd yoga før for å delta, men still i behagelig tøy. Vi stiller med matter.

Takk til Trondheim Meditasjon & Yoga for lån av matter.

Timen er skånsom og gratis.
Det er plass til 12 deltakere.

Påmelding for å delta sendes til heimdalkunstforening@gmail.com senest lørdag 30.mars.

Therese Brendryen studerer for å bli yogalærer og kostholdsveileder og er utdannet massør. Hun begynte å praktisere yoga for omtrent 5 år siden, etter 10 år med klassisk ballett. Yoga ble for henne en arena hvor hun kunne bruke de samme musklene og hele kroppen slik som balletten, men nå med fokus på det indre, ikke det ytre og hvordan en øvelse skulle utføres perfekt. Yoga handler ikke om perfeksjonisme, handler ikke om sammenligning, men rett og slett det å være til stede i kroppen og å skape helhet og harmoni mellom kropp og sinn.55912373_2015343272095673_4646115386805190656_n

Tiril Havdal – Randsone / 16.03-07.04

Tiril Havdal sine prosjekter består av keramiske arbeider og installasjoner med tegning og brent tre som beveger seg i det potente grenseområdet mellom biologisk og menneskelig forvitring og vekst.

Hennes kunstneriske arbeidsprosess består blant annet av utforskning av fruktbar destruktivitet i ytterpunktene av eksperimentell rakubrenning. Hun fokuserer også på å vise at kunsten, på samme måte som mennesket, går gjennom prosesser som setter spor.

Når hun utsetter skulpturene for potensielt destruktive påkjenninger, skaper hun muligheter for nytt liv og nye retninger, noe vi ser i forkullet tre hvor det fremdeles er liv i kjernen, og i leirens utfordrende vridninger.

I forbindelse med Tiril Havdals utstilling RANDSONE har også Heimdal Kunstforenings medlem Marit By utstilling i vårt Kafégalleri i 2.etg.

Velkommen til åpning av Tiril Havdals utstilling RANDSONE og Heimdal Kunstforenings medlem Marit Bys utstilling NÅR TRÆR FORTELLER.

Lørdag 16. Mars kl.13.00.

Det blir innslag av bulgarsk og makedonsk sang på åpningen.
Begge utstillinger står fra 16.03-07.04.

Lørdag 30.mars kl.13.00 vil Tiril Havdal demonstrere rakubrenning utenfor Heimdal Kunstforening. Arrangementet er gratis og åpent for alle – Velkommen!

_DSC2065
Foto: Erik Børseth / Synlig design og foto AS

Utstillingen er støttet av Norske Kunstforeninger, Trondheim kommune og Norsk kulturråd.